Triptáz vizsgálatok

Volt már Önnek súlyos allergiás reakciója? Előfordult, hogy rosszul lett rovarcsípést követően, gyógyszerbevétel kapcsán, helyi érzéstelenítésnél, kisműtétnél, esetleg kontrasztanyagos röntgenvizsgálatnál, vagy egzotikus ételek kóstolásakor? Nem volt még ilyen típusú reakciója, de sok időt tölt természetközelben, utazik külföldre, szereti az új ízeket vagy esetleg tervezett műtéti beavatkozás vagy kontrasztos vizsgálat előtt áll? A triptáz vizsgálat, ez a forradalmian új laboratóriumi vizsgálat segíthet Önnek félelmei eloszlatásában.

   triptáz vizsgálattriptáz vizsgálat

A szerum triptáz mérése egyszerű vérvizsgálattal segít azon betegek azonosításában, akik életveszélyes anafilaxiás-allergiás reakcióra hajlamosak lehetnek rovarcsípést követően, gyógyszerektől, kontrasztanyagoktól vagy bizonyos ételektől.

Javasoljuk a vizsgálatot azoknak is, akik visszatérően szenvednek arc-szájödémában, rejtélyesnek tűnő feldagadásokban, visszatérő csalánkiütésben és esetleg hónapok, évek óta próbálkoznak a háttérben levő okok feltárásával. Segíthet az ismeretlen eredetű, fizikai terhelést, hideg-meleg hatást, egzotikus éttermi étkezést követő kipirosodással járó rosszullétek felderítésében.

A Svábhegyi Gyermekgyógyintézet Allergia Centrumában gyermekeket és felnőtteket is ellátunk. Az eddig megszokott vizsgálatok kiegészítéseként, az új diagnosztikai módszerrel a vérmintából megállapítjuk az  allergia pontos okát, valamint következtetünk annak súlyosságára.  Leletét kérheti allergológus szakorvosi véleménnyel, vagy személyes szakorvosi konzultációval kiegészítve is.

Bejelentkezés telefonon: +36 1 44 33 200

Illetve közvetlen online időpont foglalás az allergológus orvoshoz a következő linken:

[]
1 Step 1
Previous
Next

 

Méh -, darázscsípés allergia: hogyan ismerjük fel, mit tegyünk, hogyan előzzük meg?